Στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ιστορίας, «Θουκυδίδης»,που προκήρυξε η Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά», υπό την αιγίδα της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας και με την υποστήριξη των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, βραβεύτηκε η μαθήτρια της Α τάξης του σχολείου μας Στειακάκη Αργυρώ. Θέμα του διαγωνισμού ήταν η Μικρασιατική καταστροφή και το προσφυγικό ζήτημα.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ενίσχυση της ιστορικής σκέψης των μαθητών μέσα από τη μελέτη της ιστορικής περιόδου για την οποία προκηρύσσεται κάθε φορά ο Διαγωνισμός και από την άσκησή τους στην κατανόηση ιστορικών όρων, στη δυνατότητα ανάλυσης και αξιολόγησης πηγών, στη συσχέτιση ιδεών και εννοιών με χάρτες και φωτογραφικό υλικό της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας.

Η βράβευση των μαθητών στους οποίους δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα έγινε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στις 7/4/2023.

Ευχαριστούμε τον Γενικό Διευθυντή του Κολλεγίου Μ. Ganier, τη διευθύντρια του Λυκείου κ. Σαββινίδου για τη φιλοξενία τους, τον κ. Τ. Σακελλαρόπουλο, ιστορικό, υπεύθυνο των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, που μίλησε στους μαθητές για την αξία της ιστορικής γνώσης, και τη κ. Μ. Κουτούση, φιλόλογο του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας για την οργάνωση του Διαγωνισμού.

Συγχαίρουμε,τέλος, τη μαθήτριά μας Αργυρώ Στειακάκη και της ευχόμαστε πολλές επιτυχίες στο μέλλον!

Κατηγορίες: ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ