Σαν Σήμερα


Πρόσφατα άρθρα

Αρχική Σελίδα

Αγαπητοί γονείς,

Οι νέοι και οι νέες μας βρίσκονται μπροστά σε τεράστιες προκλήσεις που αφορούν το μέλλον τους. Για να τις αντιμετωπίσουν με επιτυχία, για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, χρειάζεται πολύ ευρύτερες γνώσεις και δεξιότητες από ότι ποτέ στο παρελθόν. Τα εφόδια που θα πάρουν από το σχολείο θα είναι οι αυριανές ευκαιρίες τους για κοινωνική πρόοδο και επιτυχία.

Στο νέο Λύκειο που ξεκινά από φέτος με την Α τάξη ο μαθητής γίνεται «μικρός διανοούμενος», γίνεται μικρός ερευνητής με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας (ερευνητικές εργασίες). Ο μαθητής κατακτά το «μαθαίνω πώς να μαθαίνω»και δίνεται τέλος στο μαθαίνω «απ έξω», με νέες διδακτικές μεθόδους και νέο τρόπο αξιολόγησης. Απαιτείται ευαισθησία, αγάπη για τον μαθητή, βαθιά πίστη σε αρχές και αξίες. Απαιτείται θέληση, αποφασιστικότητα και μεθοδευμένη εργασία.

Κάτω από αυτό το πρίσμα απαιτείται η συνεργασία όλων μας. Απαιτείται να γίνουμε δάσκαλοι του εαυτού μας, να ξεπεράσουμε το «εγώ». Το σχολείο μας θα επιδιώξει τη δημιουργία συστήματος ανοικτής επικοινωνίας μαζί σας, το οποίο θα συντελεί τόσο στην ενημέρωση της οικογένειας για την επίδοση και τη συμπεριφορά του παιδιού στο σχολείο, όσο και στην πληροφόρηση του σχολείου μας για τις συνθήκες και το περιβάλλον που έχουν άμεση σχέση με τη φοίτηση του μαθητή στο σχολείο.

Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι θα εργαστούμε για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.

Εύχομαι Υγεία, Δύναμη και Θεία Φώτιση σε όλους μας.

Με εκτίμηση

Ο διευθυντής

Σχισμένος Κων/νος

 

Athens
17°
scattered clouds
Υγρασία: 72%
Άνεμος: 3m/s ΒΔ
Ανώτερη 15 • Κατώτερη 15
17°
ΔΕ
17°
ΤΡ
17°
ΤΕ
18°
ΠΕ
Weather from OpenWeatherMap